Sowise Zonneboiler

Voor het bedrijf Sowise ontwikkelden we een animatie die eenvoudig uitlegt hoe hun nieuwe product werkt.

sowise-zonneboiler
  • Concept ontwikkeling

  • Explanimation storyboard

  • Explanimation ontwerp

Uitdaging

Het bedrijf Sowise heeft een nieuw soort zonneboiler ontwikkeld, die veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele zonneboilers. Het was echter moeilijk om deze voordelen te communiceren naar de doelgroep op de zakelijke markt: woningcorporaties en bouwverenigingen.

Marktonderzoek

Om de juiste oplossing te bepalen hebben we eerst een kort marktonderzoek gedaan naar de doelgroep en hun beeld van zonneboilers. Hier kwam naar voren dat bedrijven nadelen zagen in traditionele zonneboilers, voornamelijk in de prijs, de moeilijkheid van installatie, en onderhoud.

Oplossing

We speelden hierop in door kort en eenvoudig de voordelen van de Sowise zonneboiler uit te leggen. Samen met de klant besloten we om het te doen in de vorm van een explanimation, zodat het bedrijf deze op de voorpagina kon tonen ter uitleg van het product, en om gemakkelijk te laten zien tijdens presentaties voor klanten.

Resultaat

De animatie legt uit hoe het product werkt en belicht tegelijkertijd de voordelen. Drie kernwoorden staan hierin centraal: ´Simpel, duurzaam en voordelig´. We kozen voor een simpele huisstijl, om niet af te leiden van de uitleg over het product. We laten hierbij een huis in dwarsdoorsnede zien en leggen in 1,5 minuut de basiswerking van zonneboilers uit, en waarom de Sowise zonneboiler verschilt. 

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op